ماهی لاکس چیست ؟
ماهی لاکس چیست (What is Lax Fish)
نوشته شده توسط رسانه هایی دیگر ، منتشر شده در لیمود (آخرین بروزرسانی 1400/12/24)
اگر بخوایم از خواص غذایی این ماهی به صورت مفصل بگیم خوبه که بدونید ماهی لاکس سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است . این ماهی منبعی غنی از پروتئین است ، به همین دلیل هم پیشنهاد ما اینه که حتما ماهی لاکس رو در سبد غذایی کودکان خودتون قرار بدین . این ماهی تمامی ویتامینهای گروه b رو داره . ویتامین b یکی از مهمترین عناصریه که بهمون کمک میکنه قلب سالمی داشته باشیم و هیچوقت رگهای قلبیمون نگیره . پتاسیم فراوان ماهی لاکس باعث شده که افرادی که دچار فشار خون بالا هستن ، این ماهی رو به عنوان دارو توی لیست غذاییشون بذارن و حسابی به مصرفش پایبند بمونن . برای خرید انواع ماهی اینجا کلیک کنید .
طرز تهیه ماهی لاکس با سس لیموی خوشمزه
شما برای پختن این ماهی نیاز به یه سری مواد اولیه دارید :
اول از همه یه بسته پاستای 250 گرمی تهیه کنید . در کنارش 4 تا فیله ماهی لاکس با پوست رو کنار دستتون داشته باشید . یادتون باشه که این ماهی با روغن گیاهی خیلی خوشمزهتر میشه ، پس حتما روغن گیاهی هم خریداری کنید . فلفل و نمک رو هم که نباید فراموش کنید .
ما این ماهی رو قراره که با سس لیمو درست کنیم ، پس حالا میریم سراغ مواد اولیهی سس لیمو :
سس لیموی ما قراره که با پنیر سفید حسابی مزهدار بشه ، پس 100 گرم پنیر سفید حتما روی میز کارتون بذارید . ماست طبیعی رو برای درست کردن سس فراموش نکنید . قراره که حسابی طعم سس رو شگفتانگیز کنه . عنصر اصلی ، لیموی تازه است . پس یه لیمو لبنانی تازه و آبدار داشته باشید . یکی از اجزایی که طعم بهشتی به ماهی لاکس میده ، پیازچه است . البته مقدارش کاملا بستگی به سلیقهی خودتون داره . در نهایت اینکه فلفل و نمک هم یادتون نره .
طرز تهیه سس لیمو برای خوشمزه شدن ماهی لاکس
اگر همزن دستی دارید ، حتما از تو کابینت بیاریدش بیرون ، اگر هم ندارید که دیگه چارهای نیست ، از یه چنگال استفاده کنید . ماست رو توی یه کاسه بریزید و سعی کنید با همزن یا چنگال انقدر اونو هم بزنید که یه دست بشه . اینجا مرحلهایه که باید پنیر رو اضافه کنید . سعی کنید این کارو مرحلهای انجام بدید که مواد خیلی سنگین نشه و هم زدنش سخت نباشه . وقتی مواد حالت کرم مانند به خودش گرفت آب لیموی تازه رو به ترکیب اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید . یادتون نرفته که ، ما پیازچه هم داشتیم . حالا پیازچه رو خورد کنید و بریزید توی سس .
یه نکتهی کلیدی که فقط در وبلاگ اسبکماهی میبینید اینه که بهتره برای اینکه بوی لیموی تازه ، فضای خونه رو پر کنه ، پوست لیمو رو کمی رنده کنید و به سس اضافه کنید . البته دقت کنید که زمان رنده کردن به قسمت سفید رنگ لیمو نرسید . فقط بخش زرد رنگ ، رنده بشه .
سس ما آماده است . اونو توی یخچال بذارید که باید به صورت کاملا سرد سرو بشه .
حالا میریم سراغ ماهی و سعی میکنیم به صورت مرحلهای همه چیز رو توضیح بدیم .
طرز تهیه ماهی لاکس برای خورده شدن با سس لیمو
بهتره که ماهی اول کمی مزهدار بشه . پس روی ماهی رو با نمک و فلفل و یه مقدار عصارهی لیمو طعمدار کنید . بذارید چند دقیقه بمونه تا به خوبی طعم لیمو رو به خودش بگیره .
بهتره توی این فاصله پاستا رو بپزید . پس آب رو بذارید تا به جوش بیاد و نمک و کمی روغن رو بهش اضافه کنید . پاستا رو بریزید توی آب و بذارید تا نرم بشه . نرم که شد اون توی آبکش بریزید و آب سرد رو بریزید روش تا نشاستهاش گرفته بشه . پاستای ما آماده است . حالا دیگه وقتشه که بریم سراغ ماهی لاکس طعمدار شدهامون .
فر رو با دمای 200 درجه روشن کنید . بهتره که فضای فر از قبل کاملا گرم شده باشه . روی ماهی رو با روغن گیاهی کمی ماساژ بدید و بذاریدش توی فر . فقط 20 دقیقه کافیه که هر دو طرف ماهی کاملا گریل بشه .
توی این مرحله هم پاستا آماده شده ، هم سس و هم ماهی لاکس گریل شده . برای سرو کردنش یه بشقاب گرد رو روی میز بذارید ، پاستا رو بریزید کف بشقاب ، ماهی رو روی پاستا بذارید و حالا سس لیموی خوشمزهامون رو روی ماهی و پاستا بریزید .
طرز تهیه مایه لاکس با سس لیمو در عین حال که خیلی ساده است و زمان زیادی نمیبره ، بسیار خوشمزه است و میتونه یه شام خیلی لذیذ باشه .
معمولا افراد زیادی هستن که دوست ندارن ماهی رو با یه طعم دهندهی ترش بخورن . به همین خاطر هم در ادامه طرز تهیه ماهی لاکس با زعفرون رو توضیح دادیم .
طرز تهیه ماهی لاکس زعفرونی کباب شده یا گریل شده
قبل از هر چیزی میریم سراغ مواد اولیه این ماهی ، که هم میتونه به صورت گریل شده مصرف بشه و هم به صورت کبابی .
توی این روش پخت ماهی ، بهتره که ماهی لاکس به صورت سالم و فیله نشده مصرف بشه . پس یه ماهی لاکس که محتویات شکمش کاملا خالی شده و سر و دمش از بدنش جدا نشده رو خریداری کنید .
اگر دوست داشته باشید ما میتونیم ماهی رو به صورت پاک شده و به هر روشی که دوست دارید براتون ارسال کنیم . کافیه که به فروشگاه اسبک ماهی سر بزنید و توی قسمت ثبت سفارش مدل ماهی که دوست دارید رو به صورت پاک شده انتخاب کنید .
سیر و پیاز بهترین طعم دهندهی ماهی در این روش پخت هستن . به خوبی بوی ماهی رو میگیرن و برای کسایی که دوست ندارن ماهی هیچ بویی نداشته باشه ، انتخاب خیلی خوبی هستن . بهتره که از یه لیمو ترش استفاده کنید تا ماهی یه مقدار خیلی کمی مزهی ترشی داشته باشه . البته اگر دوست نداشته باشید میتونید لیمو رو به طور کلی حذف کنید . نمک و فلفل که اجزای جدا نشدنی روشهای پخت غذا هستن ، پس اونارو همیشه کنار دستتون داشته باشید . دو تا عنصر اصلی در این طرز پخت وجود داده . اولین و مهمترین زعفران هست و بعدی کره .
بریم سراغ مرحلهی مزهدار کردن ماهی در طرز تهیه ماهی لاکس در فر
قبل از هر چیزی باید سس رو آماده کنیم . به هر حال باید یه سس خوشمزه درست بشه که ماهی رو توی اون سس بخوابونید . ماهی با این سس مزهدار میشه .
اول از همه بریم سیر رو رنده کنیم که کامل طعم رو به سس پس بده . یه سری هستن که ترجیح میدن سیر رو به جای رنده کردن حلقه حلقه کنن . مشکل این روش اینه که سیر به خوبی طعمش رو به سس پس نمیده . سیر رنده شده رو توی سه طرف گود بریزید و روغن زیتون و نمک و فلفل رو بهش اضافه کنید . الان یه ترکیب نسبتا رقیق دارید که به راحتی میتونید اونو روی فیلههای ماهی بمالید . کافیه که یه بورس داشته باشید . جعفری رو خرد کنید و به مخلوط اضافه کنید . حالا کافیه که ریحون خشک رو توی هاون بریزید و سعی کنید به شکل پودر درش بیارید . بهتره که خیلی درشت نباشه . حالا این مخلوط رو قشنگ هم بزنید تا مواد دست به دست هم بدن و سس حسابی خوشمزه بشه .
توی مدتی که دارید ماهی رو خرد میکنید بذارید سس یه گوشه باشه و برای خودش استراحت کنه .
اگر از اون دسته افرادی هستید که خودتون ماهی رو تمیز میکنید برای فیله کردنش باید همهی استخون و تیغهارو از گوشت جدا کنید . البته ماهی لاکس یا سالمون زیاد تیغ نداره پس تمیز کردنش زیاد کار سختی نیست . اما خوب توی این کار حسابی دقت کنید .
اول از همه سر و دم ماهی رو ببرید و بعد استخون وسط رو با دقت از گوشت جدا کنید . الان شما یه گوشت یه دست بدون استخون دارید که کافیه پوست ماهی رو ازش جدا کنید و بعد اونو به قطعات مساوی تقسیم کنید . الان شما فیله ماهی لاکس یا سالون دارید .
اگر که خودتون علاقهای به تمیز کردن ماهی ندارید و دوست دارید که ماهی رو به صورت پاک شده خریداری کنید ، کافیه که یه سر به فروشگاه آنلاین اسبک ماهی بزنید . در فروشگاه اسبک ماهی شما میتونید زمان سفارش ماهی ، از ما بخواید که ماهی رو براتون پاک کنیم ، حتی میتونید مدل پاک شدن رو هم انتخاب کنید تا ماهی رو اونطوری که دوست دارید درب منزل تحویل بگیرید .
فیلههارو بشورید که اگر مواد اضافی از محتویات شکم یا پولک بهش چسبیده جدا بشه و فیلهها کاملا تمیز بشن . همهی فیلههای لاکس رو توی یه کاسه متوسط بریزید و سس رو بهش اضافه کنید . روی ظرف رو بپوشونید و اجازه بدید که ترکیب یک ساعت استراحت کنه . توی این مدت خوب که هر چند وقت یک بار مواد رو به هم بزنید تا همهی قسمتای ماهی با سس ترکیب بشن .
1 دقیقه قبل از اینکه ماهی رو توی فر بذارید باید فر رو روشن کنید . کافیه که فر رو به مدت 10 دقیقه با دمای 190 درجهی سانتیگراد روشن کنید . اجازه بدید تا فر کاملا داغ بشه . برای پختن ماهی باید فضای فر کاملا داغ داغ باشه . حتی زمان سرخ کردن ماهی توی ماهیتابه هم روغن باید کاملا داغ باشه . این نکتهی کلیدی زمان پختن هر نوع ماهیه .
ماهی لاکس یا سالمون بهتره توی فویل پخته بشه . پس یه فویل رو پهن کنید و فیله ماهیهارو روش بچینید . حالا سسی که ته ظرف مونده رو بریزید روی ماهی و فویل رو ببندید . باید ماهی رو داخل فویل بپیچید . حالا فویل رو بذارید توی یه ظرف پیرکس و به مدت 45 دقیقه بذارید تا توی فر بپزه . اول از همه 35 دقیقه توی فر باشه بعد در فر رو باز کنید و با چنگال توی ماهی بزنید . اگه ماهی نپخته بود بذارید تا 10 دقیقه دیگه ماهی بپزه .
این مدل ماهی رو هم میتونید با پلو سرو کنید هم اینکه دورش رو با سبزیجات آبپز تزئین کنید . معمولا فیله ماهی پخته شده در فر رو بهتره که با سبزیپلو با ماهی بخورید . برای درست کرن سبزیپلو دو روش اساسی هست وجود داره . یا میتونید برنج رو به صورت کتهای درست کنید یا اینکه اونو آبکش کنید .
برای کته کردن کافیه سبزی پلو رو با سیر کمی تفت بدید . حالا برنج و نمک رو بهش اضافه کنید و یه تیکه کره روش بندازید . یه مقدار آب جوش در حدی که یه بند انگشت روی برنج رو بگیره ، بریزید و اجازه بدید تا آب برنج کاملا جمع بشه . به مدت نیم ساعت هم اجازه بدید تا ته برنج تهدیگ بگیره .
اگر برنج کتهای دوست ندارید میتونید اونو آبکش کنید . اول از همه بذارید تا آب جوش بیاد . بعد یه حبه سیر رو توی آب له کنید و سبزی خرد شده رو بریزید توی آب . الان باید نمک و روغن رو توی آب بریزید . حالا نوبت برنجه . وقتی برنج به اندازهی کافی نرم شد اونو آبکش کنید و دم بندازید . سیر له شده توی آب رنج حس لطیف خوردن غذا در یک رستوران شمالی رو براتون تداعی میکنه .
میریم سراغ روش بعدی طرز تهیه ماهی لاکس در فر که مختص کساییه که دوست ندارن خیلی ماهی رو مزهدار کنن و همون طعم اولیه ماهی براشون لذتبخشه .
لیمود بزرگترین مرجع برنامه و بازی اندروید در ایران بزرگ !
دیدگاهتان را بنویسید