چای سیاه – فواید، تغذیه و کاهش وزن
چای سیاه – فواید، تغذیه و کاهش وزن (Black Tea Benefits Nutrition and Weight Loss)
نوشته شده توسط رسانه هایی دیگر ، منتشر شده در لیمود (آخرین بروزرسانی 1401/12/15)
چای بعد از آب دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان است. هند دومین تولید کننده چای در جهان است که حدود 80 درصد از کل چای تولید شده در هند توسط جمعیت داخلی مصرف می شود.
چای ایرانی یکی از رایج ترین انواع چای است. این یک شکل حتی اکسید شده از چای نسبت به چای اولانگ، سبز یا سفید است. چای سیاه از “Camellia Sinensis” بومی چین می آید.
به دلیل طعم قوی، جسورانه و ماندگاری طولانی آن محبوبیت زیادی دارد. قبل از اینکه چای در دوران باستان به عنوان یک نوشیدنی در نظر گرفته شود، مردم از آن برای اهداف دارویی استفاده می کردند. به آرامی، به دلیل طعم و فوایدی که برای سلامتی ارائه می دهد، محبوب شد. از معروف ترین انواع چای سیاه می توان به آسام، دارجلینگ، کنیا، نیلگیری و نپال اشاره کرد.
چای سیاه منبع عالی آنتی اکسیدان است که نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارد. چای سیاه و چای سبز فواید مشابهی دارند. اما دانشمندان صراحتاً به چای سیاه به دلیل فرآیند اکسیداسیون آن نگاه می کنند. با در نظر گرفتن این موضوع، بیایید به آنچه این نوشیدنی ارائه می دهد نگاه کنیم.
ارزش غذایی چای سیاه
معمولا مردم چای سیاه را با شیر یا انجیر خشک می نوشند، اما مصرف آن بدون شیر حداکثر فواید را دارد.
از آنجایی که چای سیاه اکسیده ترین نوع چای است، رنگ و طعم منحصر به فردی را ارائه می دهد. طعم آن از معطر تا شیرین است و بافتی کهربایی تا قهوه ای تیره دارد. بسیاری از افراد برای انرژی، هوشیاری و افزایش متابولیسم قبل از تمرین چای سیاه می نوشند. این به دلیل محتوای کافئین آن است.
همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به محافظت از سلول های شما در برابر آسیب DNA کمک کند. علاوه بر این، مطالعات نشان میدهد که آنتیاکسیدانهای موجود در چای سیاه ممکن است به کاهش خطر تصلب شرایین، به ویژه در زنان، کمک کند.
با این گفته، بیایید کمی ارزش غذایی چای سیاه را بررسی کنیم تا مزایای سلامتی آن را درک کنیم.
یک فنجان چای سیاه (237 گرم) حاوی:
– کالری : 2.4
– کربوهیدرات : 0.4 گرم
– فیبر : 0.1 گرم
– چربی ها : 0.0. گرم
– پروتئین : 0.1 گرم
به جرات می توان گفت که چای سیاه بدون شک یک نوشیدنی سالم است که حاوی تمام مواد مغذی و مواد معدنی ضروری است. بهترین بخش در مورد چای سیاه، طعم های تند آن است که آن را به نوشیدنی رضایت بخشی تبدیل می کند. در هر زمانی از روز می توانید از آن لذت ببرید.
گنجاندن چای سیاه در رژیم غذایی روزانه به شما کمک می کند تا زندگی سالمی داشته باشید. با نوشیدن منظم این نوشیدنی می توانید بیشترین بهره را ببرید.
چای سیاه برای کاهش وزن
مردم دلیل جدیدی برای نوشیدن چای سیاه پیدا کرده اند – کاهش وزن!
یک مطالعه روابط متقابل بین ترکیبات چای و میکروبیوم روده را ارزیابی می کند. همچنین نشان می دهد که چای سیاه به عنوان یک پروبیوتیک عمل می کند که به فرآیند گوارش کمک می کند.
به گفته متخصصان سلامت، فلاونوئیدهای منحصر به فرد چای سیاه به کاهش وزن اضافی کمک می کند. چای سیاه در هر فنجان تقریباً دو کالری دارد. همچنین دارای 0% کلسترول و چربی اشباع شده است.
مولکول های چای سیاه از سایر انواع چای مهم تر است. این بدان معنی است که مولکول های چای سیاه زمان بیشتری را در روده کوچک می گذرانند. دانشمندان بر این باورند که وجود این مولکول ها در روده کوچک به افزایش میزان باکتری ها و میکروارگانیسم های خوب در میکروبیوم روده کمک می کند. در نتیجه، بافت های کبد رسوبات چربی را به طور موثرتری می سوزانند.
معمولا مردم ایران چای سیاه را با عسل می نوشند.
علاوه بر این، چای سیاه به عنوان یک نوشیدنی کاهش وزن در نظر گرفته می شود زیرا حاوی بالاترین غلظت کافئین در بین تمام دسته های چای است. یک فنجان چای سیاه حاوی حدود 47 میلی گرم کافئین است. کافئین انرژی را افزایش می دهد و سرعت متابولیسم را افزایش می دهد. بنابراین، نوشیدن چای سیاه قبل از تمرین ممکن است به عملکرد بهتر بدن شما کمک کند و آن پوندهای اضافی را سریعتر از بین ببرد.
کافئین همچنین دمای بدن را افزایش میدهد که به آن «ترموژنز» نیز میگویند. وقتی دما افزایش مییابد، واکنشهایی را در بدن ایجاد میکند که منجر به بهبود متابولیسم مواد مغذی و ویتامینها و در نهایت چربیسوزی میشود.
اگر به جدول تغذیه نگاه کنید، می بینید که کالری شماری در چای سیاه تقریباً ناچیز است. جایگزینی نوشیدنی ها و نوشیدنی های پرکالری مانند آبمیوه و نوشابه با چای سیاه می تواند به کاهش وزن سریع کمک کند. علاوه بر این، نوشیدن چای سیاه جایگزین خوشمزه تری است. از آنجایی که چای سیاه حاوی فلاونوئیدها است، می تواند به بهبود توزیع چربی کمک کند. بنابراین، ممکن است منجر به کاهش وزن سالم تر شود.
مزایای سلامتی ثابت شده چای سیاه
دانشمندان و محققان هنوز در حال آزمایش با خواص چای سیاه هستند تا شواهد محکم تری در مورد کاهش وزن پیدا کنند. با این وجود، می توانید چای سیاه را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید و از مزایای کلی آن برای سلامتی لذت ببرید.
فواید چای سیاه برای سلامتی بسیار زیاد است. از قلب سالم گرفته تا بهبود سلامت گوارش، کاهش شانس دیابت و موارد دیگر، چای سیاه فهرست کاملی از فواید سلامتی را ارائه می دهد.
چای سیاه خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد
طبق مطالعات، مصرف طولانی مدت چای سیاه ممکن است به کاهش سطح گلوکز خون ناشتا کمک کند. در نتیجه، ممکن است به کاهش نرخ دیابت نوع 2 کمک کند. با این حال، نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد. علاوه بر این، پلی فنول ها مانند فلاونوئیدها در چای سیاه به وفور یافت می شوند. این فلاونوئیدها به کاهش شاخص گلیسمی کمک می کنند.
در مطالعات مشاهده شده است که افرادی که برای مدت طولانی چای سیاه می نوشند، 70 درصد شانس پایینی برای افزایش سطح قند خون دارند. این بدان معناست که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمتر است. مطالعه دیگری نشان می دهد که زنانی که بیش از 4 فنجان چای در روز می نوشند، 30 درصد کمتر از زنان دیگر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
با توجه به داده های بالا، می توان با اطمینان گفت که چای سیاه ممکن است به جلوگیری از خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.
چای سیاه ممکن است به پیشگیری از سرطان کمک کند
چای سیاه سرشار از تیافلاوین است، آنتی اکسیدانی که می تواند به تخریب سلول های غیر طبیعی بدن کمک کند. رادیکالهای آزاد موجود در بدن ما میتوانند با تبدیل سلولهای طبیعی بدن به سلولهای سرطانی آسیب قابل توجهی ایجاد کنند.
محتوای آنتی اکسیدانی موجود در چای سیاه آنقدر زیاد است که رادیکال های آزاد را از خود دور نگه می دارد. علاوه بر این، نقش مهمی در پیشگیری از انواع سرطان های قابل توجهی مانند سرطان پوست، سرطان سینه، سرطان تخمدان و سرطان معده ایفا می کند.
یک مطالعه مورد شاهدی در اروگوئه نشان می دهد که مصرف چای باعث کاهش بروز سرطان ریه در مردان سیگاری می شود. مصرف چای سیاه همچنین به افزایش هورمون های گلوبولین در زنان در طول چرخه قاعدگی کمک می کند. چای زرین صد یک یکی از برترین چای های ایرانی است.
چای سیاه به بهبود عملکرد قلب کمک می کند
مطالعات متعدد نشان داده است که نوشیدن چای سیاه احتمال سکته مغزی را در بزرگسالان کاهش می دهد.
چای سیاه حاوی فلاونوئیدها است که به جلوگیری از تجمع پلاک در رگ ها کمک می کند. در نتیجه به کاهش استرس قلبی کمک می کند. علاوه بر این، کافئین موجود در چای سیاه باعث گشاد شدن رگ های خونی بدن می شود. در نتیجه به افزایش جریان خون در تمام قسمت های بدن کمک می کند. گردش خون سریعتر به تامین اکسیژن بیشتر به اندام ها و بافت های بدن کمک می کند.
یک مطالعه تصادفی نشان داد که مصرف چای سیاه به مدت 12 هفته باعث کاهش سطح تری گلیسیرید تا 36 درصد، سطح قند خون تا 18 درصد و نسبت LDL/HDL پلاسما به میزان 17 درصد شد.
تحقیقات دیگری نشان میدهد کسانی که روزانه سه فنجان چای سیاه مینوشیدند، ۱۱ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی بودند.
در پایان، به جرات می توان گفت افرادی که روزانه چای سیاه مصرف می کنند کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند.
چای سیاه به کاهش استرس کمک می کند
نوشیدن چای سیاه به همراه خرما تولید کورتیزول (هورمون استرس) را کاهش می دهد و به عادی سازی آن کمک می کند. علاوه بر این، چای سیاه سرشار از اسید آمینه ای به نام I-theanine است که استرس را کاهش می دهد.
محققان دانشگاه کالج لندن (UCL) دریافتند افرادی که چای می نوشند سریعتر از افرادی که جایگزین چای تقلبی می نوشند استرس را از بین می برند.
اگر از نظر ذهنی روزهای سختی را پشت سر می گذارید، باید سه فنجان یا بیشتر چای سیاه در روز بنوشید. اگر به موقع درمان نشود، استرس می تواند باعث بیماری های مزمن مانند بیماری عروق کرونر قلب و سایر اختلالات روانی شود. نوشیدن چای سیاه همچنین به آرامش ذهن شما کمک می کند و به شما امکان می دهد تمرکز کنید.
چای سیاه در برابر باکتری های بد محافظت می کند
فلاونوئیدها و پلی فنول های موجود در چای سیاه دارای خواص ضد باکتریایی هستند. علاوه بر این، چندین مطالعه نشان می دهد که مصرف چای سیاه به کاهش خطر ابتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری کمک می کند. این یک عفونت باکتریایی است که معده را تحت تاثیر قرار می دهد.
علاوه بر این، از تعریق غیر ضروری که نشانه عفونت باکتریایی است نیز جلوگیری می کند. پزشکان و متخصصان بهداشت میگویند که استفاده از کیسههای چای سیاه سرد بر روی برآمدگیهای تیغ، سوختگی، خارش و قرمزی میتواند آرامش عمیقی را ایجاد کند.
چای سیاه سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد
چای سیاه حاوی بسیاری از تانن ها و سایر مواد شیمیایی است که بر سلامت دستگاه گوارش تأثیر مثبت می گذارد و سیستم را آرام می کند.
خواص ضد التهابی چای سیاه به درمان مشکلات گوارشی کمک می کند. علاوه بر این، به مبارزه با زخم معده کمک می کند و اثر درمانی بر بیماری های معده و روده دارد.
تحقیقات منتشر شده در مجله پزشکی مکمل و جایگزین مبتنی بر شواهد به بررسی اثرات چای سیاه بر اسهال در 60 فرد 2 تا 12 ساله پرداخت. این مطالعه تصادفی کنترل شده نشان داد که چای سیاه دارای اثرات ضد اسهال است و می تواند به تسکین درد معده کمک کند.
چای سیاه به رشد باکتری های خوب روده کمک می کند و در نتیجه سلامت روده را بهبود می بخشد.
چای سیاه استخوان های قوی تری می سازد
فلاونوئیدهای موجود در چای سیاه و ترکیب آن با زعفران به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند و در نتیجه از شکستگی جلوگیری می کند.
مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و فسفر استخوانها را قویتر نگه میدارند و احتمال ابتلا به آرتریت و سایر مشکلات مفصلی را کاهش میدهند. علاوه بر این، یک مطالعه نشان می دهد که زنانی که بیش از سه فنجان چای در روز می نوشند کمتر در معرض خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید هستند.
لیمود بزرگترین مرجع برنامه و بازی اندروید در ایران بزرگ !
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تلفن ویپ چیست و چطور به ما برای ارتقای کسب و کار کمک می کند ؟
۱۰ ترفند ساده برای آقایان شیک پوش
اصلیترین نکات برای خرید سرور و قطعات سرور
تحصیل در استرالیا
بررسی انواع لوله داربست
وام با چک شخصی بدون ضامن
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من فکر میکردم دومین نوشیدنی پر طرفدار دنیا بعد از آب قهوس !
بهترین چای اونیه که میری قشنگ از کارخونه توی مازندران میخری میاری !
چای فقط کله مورچه ای شهرزاد =))))
چای فقط ایرانی ، اینو منی میگم که هر روز پنج تا قوری چایی رو خالی میکنم =/